03-10-2022

Vakantieopvang voor hond en kat

Opvang voor een hond of kat vinden als je op vakantie gaat is niet altijd even makkelijk. Je dier bij een bekende onderbrengen heeft bij de meeste mensen de voorkeur. Als dat niet kan dan zal er naar een andere oplossing gekeken moeten worden. 

Er zijn veel dierenpensions in Nederland die met liefde op honden en katten willen en kunnen passen. Maar welke opvang voldoet aan jou wensen? Als je nog geen ervaring hebt met een dierenpension kan je bij de meeste een afspraak plannen voor een kennismaking en rondleiding. Op die manier krijg je enigszins een idee hoe het daaraantoe gaat en waar je hond of kat in de vakantietijd verblijft. 

Dierenpensionhouders kunnen een Dibevo keurmerk aanvragen. Dierenpensions die daarbij aangesloten zijn zullen periodiek gekeurd worden. Daarbij wordt er gekeken of ze het keurmerk (nog steeds) verdienen. De Dibevo gekeurde pensions moeten aan bepaalde regelgeving voldoen zoals juiste huisvesting, diervriendelijkheid en hygiëne. 

Het wil natuurlijk niet zeggen dat een pension zonder keurmerk sowieso niet goed is. Er zitten kosten verbonden aan het behouden van zo’n keurmerk, dus een kleiner pension zal die kosten minder makkelijk kunnen dragen. Een keurmerk kan, zeker bij een groter pension, wel wat meer zekerheid geven.

In schoolvakantie periodes, en dan vooral de zomervakantie en kerstvakantie, kunnen dierenpensions maanden van tevoren al vol zitten. Wees er dus vroeg bij met reserveren van een plek of ga buiten de schoolvakanties op vakantie. Buiten de schoolvakanties en als je vroeg genoeg boekt heb je meer keuze uit dierenpensions. Vraag het pension vroegtijdig waar je hond of kat aan moet voldoen tijdens zijn verblijf, zoals verplichte entingen, zodat je niet voor onaangename verassingen komt te staan.

TIPS & ADVIES

Lees meer artikelen

externalId=brie-news-detail-2.1.1.2&filter[active]=1&filter[not uuid]=26b02bbe-63db-5549-3e01-d8ad42c976b5