01-08-2022

Het gezicht achter Animal Balance

Lieke Ploeg is eigenaar van Animal Balance en geeft voeding- en trainingsadvies.

“Al van jongs af aan wilde ik vooral met dieren bezig zijn. Buiten schooltijd was ik altijd met onze dieren thuis bezig (hond, katten, konijnen, knaagdieren en vissen) en was dagelijks te vinden tussen de paarden.

Niet heel onverwachts ben ik de opleiding tot paraveterinair dierenartsassistent gaan volgen waarbij ik ook het honden- en kattenbesluit heb behaald. Tijdens mijn schoolperiode werkte ik in het weekend met honden en katten en daarnaast trainde ik (vnl. jonge) paarden. 

Na mijn schoolperiode ben ik aan het werk gegaan met honden en katten, wat ik 10 jaar heb gedaan. Naast het werk heb ik mij verdiept in voeding voor honden en katten en heb verschillende diploma’s behaald voor o.a. kynologisch instructeur en probleemgedrag bij honden. Ik ben met paarden gaan werken en heb een ‘trainer en instructor’ diploma behaald. 

De liefde voor dieren blijft me achtervolgen en ik zou echt niet zonder dieren om mij heen willen en kunnen. 

Voeding, gedrag en welzijn zijn belangrijke onderwerpen die elke dieren eigenaar aangaat. Daarnaast is het ook nog eens heel interessant. Het is leuk om veel af te kunnen lezen aan de houding van een dier en te begrijpen hoe leerprocessen werken. 
Voor veel mensen is het fijn om ondersteund te worden door iemand met kennis en ervaring en ik draag mijn kennis graag over. 

Met mijn achtergrond aan kennis kan ik een volledig voedingsadvies op maat geven. Mocht er meer aan de hand zijn dan bijvoorbeeld een intolerantie of allergie dan kan ik goed beoordelen of het laten controleren door een dierenarts aan te raden is. 

Ook voor het trainen van honden kan mijn hulp ingeroepen worden. Tijdens een training nemen we niet alleen door hoe de training het beste aangepakt kan worden maar ik zal ook uitleggen hoe het leerproces werkt, zodat het makkelijker te begrijpen is waarom we bepaalde dingen doen.”

 

TIPS & ADVIES

Lees meer artikelen

externalId=brie-news-detail-2.1.1.2&filter[active]=1&filter[not uuid]=5257caad-8c1b-4ffe-aed5-6b8736cb158b