08-11-2023

Help, mijn hond heeft last van zijn spijsvertering

Soms hebben onze trouwe viervoeters last van hun spijsvertering. Dit is terug te zien in hun ontlasting. Deze kan anders van kleur zijn of wellicht is deze minder vast dan normaal. Erg logisch dat jij je zorgen maakt om de gezondheid van je hond. De ontlasting van je viervoeter zegt namelijk veel over hoe het met hem gaat. Maar geen zorgen, bij Animal Balance begrijpen we deze uitdagende situatie maar al te goed, en we staan klaar om je te ondersteunen. Wanneer heeft je hond problemen met zijn spijsvertering? Welke factoren spelen een cruciale rol bij een verstoorde spijsvertering? En hoe kan ons voedingsadvies jou helpen om dit probleem aan te pakken? Deze vragen gaan we uitgebreid bespreken.

  1. Zo herken je spijsverteringsproblemen bij je hond
  2. Goede voeding zorgt voor een gezonde ontlasting van je hond
  3. Animal Balance helpt je verder

Zo herken je spijsverteringsproblemen bij je hond

Spijsverteringsproblemen zijn te herkennen aan opvallende en vaak minder fris ruikende ontlasting en geurtjes. Denk hierbij aan:

  • Diarree;
  • Obstipatie;
  • Winderigheid;
  • Onregelmatige stoelgang. 

Deze ongemakken zijn niet alleen hinderlijk voor je hond, maar als eigenaar maak jij je er ook terecht zorgen over. Vaak hebben deze kwesties te maken met wat je trouwe vriend eet, aangezien voeding van invloed is op zijn spijsvertering en welzijn. Het goede nieuws is dat er oplossingen zijn om de situatie te verbeteren en zo het geluk van je hond te vergroten.

Goede voeding zorgt voor gezonde ontlasting van je hond

Om ervoor te zorgen dat je hond een gezonde spijsvertering heeft en zonder problemen zijn behoefte kan doen, zijn er enkele essentiële voedingsbehoeften waar je rekening mee moet houden.

1. Voldoende vezels

Voldoende hoeveelheid vezels in het dieet van je harige metgezel zorgt voor een gezonde spijsvertering. Dit leidt tot een regelmatige ontlasting die niet te hard of te zacht is. Hieraan is af te lezen of de spijsvertering van je hond op orde is.

2. Hydratatie

Net als jijzelf moet je hond voldoende drinken om zijn spijsvertering gezond te houden. Uitdroging leidt tot obstipatie en harde ontlasting. Hieraan herken je een watertekort.

3. Eiwitten

Eiwitten spelen een sleutelrol bij het opbouwen en behouden van een gezonde spiermassa. Een goede spiermassa bevordert efficiënte spijsvertering en helpt bij het voorkomen van problemen met de ontlasting.

4. Juiste hoeveelheid

Zorg ervoor dat je harige vriend de juiste hoeveelheid voedsel krijgt. Overmatig of onvoldoende voeren kan leiden tot spijsverteringsproblemen. Een uitgebalanceerde voeding is van groot belang om problemen met zijn ontlasting te voorkomen.

Door rekening te houden met deze voedingsrichtlijnen houd je zowel de spijsvertering van je hond, als zijn gezondheid in topconditie.

Animal Balance helpt je verder

Elke hond is uniek en daarom bieden we bij Animal Balance voedingsadvies op maat. Het is belangrijk om rekening te houden met de behoeften van je hond. Samen zorgen we voor een gezonde ontlasting. Maar hoe doen wij dit?

  1. Persoonlijk: Samen kijken we naar de behoeften van je viervoeter. De voeding passen we hier volledig op aan. Heeft je hond een gevoelige maag? Dan kiezen we voor een vezelrijke voeding. Heeft je metgezel last van een trage spijsvertering? Dan is een uitgebalanceerd dieet belangrijk. 
  2. Kwaliteit: Onze voeding is samengesteld uit hoogwaardige ingrediënten en is speciaal gemaakt om de gezondheid van je hond te ondersteunen. 
  3. Tips: Graag geven we je verdere tips om de ontlasting en de gezondheid van je harige viervoeter onder controle te houden. 


Het is belangrijk dat je metgezel een gelukkig en gezond leven leidt. Met ons voedingsadvies verminder je de ontlastingsproblemen van je hond en verbeter je de gezondheid. Wil jij voor je metgezel graag voedingsadvies op maat? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder, want samen zorgen we ervoor dat je hond lang en gelukkig leeft. 

TIPS & ADVIES

Lees meer artikelen

externalId=brie-news-detail-2.1.1.2&filter[active]=1&filter[not uuid]=ac2c5b47-ec75-46a4-9330-deb139f2d191